SPRING PORTFOLIO | 2013

Download SPRING PORTFOLIO | 2013

Post on 06-Mar-2016

215 views

Category:

Documents

3 download

DESCRIPTION

M.ARCH I - CLEMSON UNIVERSITY

TRANSCRIPT

  • ANDREW GALLOWAY

    PORTFOLIO

    pixelate

  • CONTENTS

  • IR|REGULARITY

    HARVEST

    TECTONIC BOX

    LIGHTWALL

    overFLOW

    13

    3

    24

    30

    37

  • IR|REGULARITY

  • IR|REGULARITY IS A MUSEUM LO-CATED IN NEW YORK CITY. THE CONCEPT BEHIND IRREGULAR-ITY WAS A SYSTEMATIC STACK-ING OF BOXES WHICH WAS THEN COVEERED IN A SECOND SKIN. THE SECOND SKIN WAS A FRITTED GLASS WHICH PROVIDED SHADE TO THE EXTERIOR SPACES THE BUILDING PROVIDES FOR SCULP-TURE AND WINTER GARDENS.

    IR|REGULARITY

    PROGRAM IN A TUBE

    SLICE THE TUBE

    STACK THE TUBES

    ROTATE FOR VIEWS

    CUT WITH SITE

  • NEW YORK CITYUNWRAP

    APPLY GRADIENT

    PIXELATE

    unwrap

    6

  • IR|REGULARITYFloor 3

    AuditoriumOffices

    RestroomsElevator

    Loading Area

    FLOOR PLANS

    SECTIONS

  • 2NEW YORK CITY

    Elevation Floor 6

    8

    ELEVATIONS

  • IR|REGULARITY

    CIRCULATION AXO FREE BODY DIAGRAM

  • NEW YORK CITY

    10

  • IR|REGULARITY

    MODEL

  • NEW YORK CITY

    12

  • HARVEST

  • HARVEST WAS A PROJECT LOCATED IN ASHEVILLE, NORTH CAROLINA. THE MAIN GOAL OF THIS HARVEST WAS TO USE LOCAL RESOURCES AND INTEGRATE THEM INTO THE DESIGN AS MUCH AS POSSIBLE. THE PEOPLE OF ASHEVILLE WANTED A PLACE WHICH REFLECTED THE IDENTITY OF THERE HOMETOWN.

    HARVEST

  • ASHEVILLE, NC

    16

  • HARVEST

    FLOOR PLANS

  • ASHEVILLE, NC

    18SECTIONS

  • HARVEST

    AXO

  • ASHEVILLE, NC

    20

  • IR|REGULARITY

  • NEW YORK CITY

    22

  • TECTONIC BOX

  • TECTONIC BOXIN THE MAKING OF THE TECTONIC BOX, I TOOK A NORMAL RECTANGULAR BOX AND INTERSECTED IT WITH AN ORGAN-IC SHAPE. TAKING THIS ABNORMAL SHAPE I CREATED A BUILDABLE OB-JECT WHICH WAS PLACED IN A HARSH NORTHERN LANDSCAPE. LASTLY, THE BOX WAS BUILT IN PHYSICAL FORM.

  • 26

  • TECTONIC BOX

  • 28

  • LIGHTWALL

  • LIGHTWALLTHE ASHEVILLE LIGHTWALL WAS AN URBAN INTERVENTION TO CREATE A TEMPORARY WALL THAT RAISED AND LOWERED. THE WALLS COLORS WERE BASED ON THE SOUND INPUT FROM SURROUND-ING PEOPLE, CARS AND CITY LIFE.

    CONTRIBUTORS:JIANFEI SHEN

    EHSAN SALARI

  • ASHEVILLE, NC

    32

  • LIGHTWALL

    SOUND MAPPING

  • ASHEVILLE, NC

    34

  • overFLOW

  • ON THE WATERFRONT IN CHARLES-TON WE ATTEMPTED TO LEAVE THE FRAGILE MARSHLAND AS IS, WHILE DIGGING A TRENCH, MONUMENTAL-IZING THE U.S. CUSTOMS HOUSE.

    overFLOW

    CONTRIBUTORS:JIANFEI SHEN

    EHSAN SALARI

  • CHARLESTON, SC

    36

  • overFLOW

  • CHARLESTON, SC

    38