harun yahya frankmasoneria globale

Download Harun yahya   frankmasoneria globale

Post on 13-Jan-2015

223 views

Category:

Documents

9 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

  • 1. N e r t A ll-llah t Gjith mh h m ut, s irs mit, M h s s irueit!FRANKMASONERIA GLOBALE Harun Yahya Botuar nga: e pabotuar T gjitha t drejtat e ktij libri i takojn autoritFondacioni i Rinis Islame Cyrihwww.islamischen.che-mail: info@islamischen.ch2

2. PR LEXUESIN ................................................................................................................................................................................................................. 6 HYRJE ............................................................................................................................................................................................................................. 8 I NGA TAMPLIERT DERI N EGJIPTIN E VJETR KRYQZATAT (LUFTA E KRYQZATAVE) .................................................................................................. 11 TAMPLIERT....................................................................................................................................................................................................................14 TAMPLIERT DHE KABALA ...............................................................................................................................................................................................19 MAGJISTART E EGJIPTIT T VJETR............................................................................................................................................................................... 23 BESIMI I EGJIPTASVE T VJETR N EVOLUCIONIN MATERIALIST.................................................................................................................................26 -II- HISTORIA E FSHEHT E KABALAS.............................................................................................................................................................................29 VII I ART....................................................................................................................................................................................................................30 NGA EGJIPTI I VJETR DERI TEK KABALA ....................................................................................................................................................................... 33 DOKTRINAT PAGANE Q HYN N TORA......................................................................................................................................................................... 36 KABALA- DOKTRIN E KUNDRT E KREACIONIZMIT......................................................................................................................................................... 39 NGA TAMPLIERT DERI TEK MASONT............................................................................................................................................................................. 43 III RISHQYRTIMI I HUMANIZMIT..................................................................................................................................................................................... 47 RRNJT E HUMANIZMIT N KABALA ............................................................................................................................................................................. 57 HUMANIZMI MASONIK: ADHURIMI I HUMANIZMIT..........................................................................................................................................................62 TEORIA E MORALIT HUMANIST .......................................................................................................................................................................................65 QLLIMI I MASONVE: THEMELIMI I NJ BOTE HUMANISTE...........................................................................................................................................71 IV RISHIKIMI I MATERIALIZMIT ...................................................................................................................................................................................... 77 MASONT DHE EGJIPTI I VJETR ....................................................................................................................................................................................78Fondacioni i Rinis Islame Cyrihwww.islamischen.che-mail: info@islamischen.ch3 3. SIMBOLET E EGJIPTIT T VJETR N LLOZHAT MASONIKE..............................................................................................................................................82 PIRAMIDA NN SYRIN ....................................................................................................................................................................................................84 KUPTIMI MASONIK I YLLIT GJASHTCEPSH ...................................................................................................................................................................85 SHTYLLA E DYFISHT.....................................................................................................................................................................................................86 TERMINOLOGJIA EGJIPTIANE E LLOZHAVE......................................................................................................................................................................87 FYELLI MAGJIK NGA MOCARTIT ..................................................................................................................................................................................88 OBELISKT.....................................................................................................................................................................................................................89 LEGJENDA E IZISIT- VEJUSHS.......................................................................................................................................................................................89 KOMPASI DHE TREKNDSHI..........................................................................................................................................................................................90 FILOZOFIA PAGANE E MASONERIS .................................................................................................................................................................................91 MATERIALIZMI N BURIMET MASONIKE.......................................................................................................................................................................... 93 BESIMI N MATERIEN ABSOLUTE.................................................................................................................................................................................... 93 MOHIMI I EKZISTIMIT T SHPIRTIT ................................................................................................................................................................................. 97 DHE BOTS S ARDHSHME ............................................................................................................................................................................................. 97 MOSPAJTIMI SHKENCOR I MOHIMIT T EKZISTIMIT T SHPIRTIT .................................................................................................................................. 100 MATERIALIZMI MASONIK: HYJNIZIMI I MATERIES......................................................................................................................................................... 103 V RISHQYRTIMI I TEORIS S EVOLUCIONIT. ................................................................................................................................................................ 108 MITI I EVOLUCIONIT, NGA GREQIA ANTIKE DERI N EUROPN MODERNE.................................................................................................................... 109 ILUMINIZMI DHE SHFAQJA E MITIT T TEORIS S EVOLUCIONIT................................................................................................................................. 114 ERASMUS DARWINI........................................................................................................................................................................................................ 116Fondacioni i Rinis Islame Cyrihwww.islamischen.che-mail: info@islamischen.ch4 4. MASONT DHE FILOZOFIA NATYRALISTE........................................................................................................................................................................ 118 TEORIA MASONIKE E ORIGJINS S JETS .....................................................................................................................................................................123 DOGMATIZMI DHE TRADICIONALIZMI MASONIK..............................................................................................................................................................128 VI LUFTA MASONIKE KUNDR RELIGJIONIT ...................................................................................................................................................................134 SHEMBULLI I LOZHS MASONIKE: KLUBI I FERRIT ...................................................................................................................................................136 FUSHATA ANTIFETARE N GJERMANI: KULTURKAMPF ................................................................................................................................................146 LUFTA KUNDR RELIGJIONIT N ITALI.....................................................................