bota e-betonit

Download Bota e-betonit

Post on 12-Apr-2017

1.463 views

Category:

Engineering

6 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • Ko

  ns

  tru

  kc

  ion

  et

  ng

  a b

  eto

  ne

  t u

  jm

  os

  ls

  hu

  es

  e

  Innovation &

  Consistency |s i n c e

  1 9 1 0

  47

  Shiritat Sika Waterstop mnyra e saldimit

  - Shirita Sika Waterstop- Profila fryrs Sika- Zorr Sika injektuese- Sistem Sika Combiflex- Sistem Sika Fuko, ose- kombinim i sistemevet prmendra

  Shirita Sika Waterstop modelet

  Tipi Gjersia, cm

  V 15, 20, 24, 32

  Forte 19, 24, 32

  Flex 19, 24, 32

  O 20, 25, 32

  M 22, 25, 32

  AR 18, 26, 31

  DR 19, 25, 27, 32

  FAB 3, 4

  Tipi Gjersia, cm

  V 15, 20, 24, 32

  Forte 19, 24, 32

  Flex 19, 24, 32

  O 20, 25, 32

  M 22, 25, 32

  AR 18, 26, 31

  DR 19, 25, 27, 32

  FAB 3, 4

  Sistemi pr nyje

  ujmoslshuese

 • Konstrukcionet nga betonetujmoslshuese

 • Innovation &

  Consistency |s i n c e

  1 9 1 0

  49

  8 mm20 mm

  8 mm20 mm

  6 mm13,5 mm 6 mm13,5 mm

  SikaFuko VT 1

  Teknologji mir e njohur, qprdoret n gjith botn,Mundsia e injketimit merrshir akrile, epokside,poliuretani dhe suspenzim timentos fin, Intsalime t zakonshme prshkak t forms fleksibile, E testuar n presion uji prej10 bar, Prvoj shumvjeare dherefrenca t shumta botrore..

  SikaFuko Eco 1

  Ekonomizim i lart,Mundsi t injektimit merrshir akrile, epokside,poliuretani dhe suspenzim teimentos fin, Instalim i zakonshm prshkak t forms fleksibile, Zgjidhje ideale prmbrojtje n kombinim meshiritat Waterstop, E testuar nn shtypje ujiprej 10 bar.

  SikaFuko Swell 1

  ( ish Sika Injectoflex HPM)

  Injektirmi zakonisht nuksh i pashmangshm, prshkak t tre shiritave SikaSwell (profila fryrs), q ebjn dallues nga sistemettjera pr shkak tprsosshmris s tij.,Mundsia e injektimit merrshir akrile, epokside,poliuretane dhe suspenzimitt imentos fin.

  Krahasimi i prodhimeve SikaFuko sipas vendit t aplikimit

  Nyjet punueseMbrojtja shtesme Waterstop

  Destinimetspecijale

  SikaFuko VT 1

  SikaFuko Eco 1

  SikaFuko Swell 1

  Nyjet punueseMbrojtja shtesme Waterstop

  Destinimetspecijale

  SikaFuko VT 1

  SikaFuko Eco 1

  SikaFuko Swell 1

  Krahasimi i prodhimeve SikaFuko materialet injektuese t

  prshtatshme

  Rrshirakrile

  Suspenzimi imentos

  fin

  Rrshirpoliuretani

  Rrshirepokside

  SikaFuko VT 1 Q Q

  SikaFuko Eco 1 Q Q

  SikaFuko Swell 1 Q Q

  Rrshirakrile

  Suspenzimi imentos

  fin

  Rrshirpoliuretani

  Rrshirepokside

  SikaFuko VT 1 Q Q

  SikaFuko Eco 1 Q Q

  SikaFuko Swell 1 Q Q

  Q Mundsi e injketimit t srishm Mundsi e injektimit vetm nj her

  6 mm 12.7 mm6 mm 12.7 mm

  Sisteme SikaFuko

  Ko

  ns

  tru

  kc

  ion

  et

  ng

  a b

  eto

  ne

  t u

  jm

  os

  ls

  hu

  es

  e

 • -SikaSwell S-2sht mas poliuretani pr

  mbushje e cila fryhet n

  kontakt me ujin dhe

  vendost me pistolet.

  -SikaSwell P 2507 Hsht profil fryrs

  poliuretani pr nyjet

  punuese.

  Materialet Specijale prcjellse

  - Sika hiperplastifikator pr betone ujmoslshueseme plasticitet t lart:teknologjia Sika ViscoCrete

  - Shtes specijale hidrofobe dhe shtes pr betoninujmoslshuese:Sika 1- shirit PVC pr mbylljen e nyjeve punuese:Waterstop AR, tipt V ,

  - shiriti PVC pr mbylljen e nyjeve diletuese:Waterstop DR, tipi O .

  SikaFuko Swell-1sht sistem q prbhet nga zorra qnjkohsisht ka funkcion:- t profilt fryrs;- gypit injektiv.

  Profili fryrse

  Kanalet

  injektuese

  Hapjet

  injektuese

  Fletzat nga

  goma

  shkumuese

  Vendi aplikimit t SikaFuko Swell-1

  Profili fryrs akril n betonRISI !!!

  Konstrukcionet nga betonetujmoslshuese

 • Innovation &

  Consistency |s i n c e

  1 9 1 0

  51

  SikaSwell S-2

  Prerja n dijagonale e injektimitt zorrs SikaFuko Swell-1 .Vrejtje: rrshira injektuese sht ngjyrosur nt kuqe.

  Sistemi SikaFuko

  Swell-1

  SikaSwell P 2507 H

  pr konstrukcionet e betonit ujmoslshues

  Ko

  ns

  tru

  kc

  ion

  et

  ng

  a b

  eto

  ne

  t u

  jm

  os

  ls

  hu

  es

  e

 • Sika Sistemi i injektimit t betonit

  Masa injektuese mund t jen n

  baza t ndryshme kimike, ndrsa

  aplikimi i tyre sht i shumfisht

  varsisht nga prbrja

  Infromata t prgjithshmeInfromata t prgjithshme

  Si prforcime strukturale, prbashkimin e skajeve tplasaritjeve me prtrirjen evetive fillestare t betonit.

  Si sisteme elastike tsanimit, pr ngjitjen eskajeve t plasaritjeve dhearritjes s elasticitetadekuat.

  Pr pengimin e deprtimitt shkaktarve t korzionitn elemnetet konstruktive

  Pr mbushjen eplasaritjeve, preliminimin e rrjedhjeveprmes arjeve

  Sistemet injektuese mund t jen

  t ngurta dhe elastike. Prdoren pr sanimin

  e arjeve dhe plasaritjeve n beton, si dhe

  pr prforcime strukturale t betonit.

  Aplikim t gjr kan te mbushjet si rezultat

 • Sik

  a S

  iste

  mi

  i in

  jek

  tim

  it t

  b

  eto

  nit

  Innovation &

  Consistency |s i n c e

  1 9 1 0

  53

 • Rrshirat epokside:

  Fortsia e lart mekanike dhe fortsia e lidhjesLidhja e ngurt e skajeve t ara,Kompenzon krkesat e vetive t betonitPrshtatje e mir n baza t lagta dhe t thataRezistenc kimikekaraktersitika t ndryshme n mvarshmri nga prm bajtja

  Rrshira poliuretani

  Mbyllin deprtimin e ujit, avujve t ujit dhe gazra veReagojn n kontakt me ujin e fryhen, duke mbyll d eprtimet e ujitMbyllin n mnyr elastike plasaritjet(fleksibilit et i lart edhe nn 0 C),Veprojn mir n baz t lagta dhe t thataKarakteristika t ndryshme n mvarshmri nga prm bajtja

  Ka mundsi t shpejtohet reakcioni me shpejtues adekuat

  Llojet e aplikimeve e masave m t shpeshta injektuese

  Ka mundsi t shpejtohet reakcioni me shpejtues adekuat

  Masa n baz t suspenzioneve mikro-fin t imentos

  Mbyllin plasartije m t mdha duke arrit fortsi t lartaVeti t mira mekanikeVeprojne mire ne baze te laget dhe te terurVeti t mira rrjedhseVeti t ndryshme n mvarshmri nga imento dhe ad itivet(lngshmri, koha e lidhjes, tiksotropnimi)

  PMMA (Polymethyl-methacrylate)

  Pr mbrotje afatgjate

  Masa poliakrile

  Mas fleksibile, me viskozitet t ult,N kontakt me ujin foromojn nj gel t dendurMbyllin plasaritjet prgjithmonMir ngjitn si n siprfaqe t lagt ashtu edhe n thatKa mundsi t shpejtohet reakcioni me shpejtues ad ekuat

  Sika Sistemi i injektimit t betonit

 • Innovation &

  Consistency |s i n c e

  1 9 1 0

  55

  Sitemet themelore Sika injektuese

  Sika Injection Packersasortiman i pakerve shpuers dhesiprfaqsor pr injektim

  Sika Injection Pumpsasortiman i pompave injketuese njdhe dy komponente

  Rrshira poliuretaniSIKA Injection 201 CF material fleksibil, rrshir poliuretani me viskozitet t

  ult pr mbylljen e prhershme t plasaritjveSIKA Injection 203 material fleksibil

  Shkuma PoliuretaniSIKA Injection 101 RC material shpejt-fryrs me struktur homogjene t

  qelizaveSIKA Injection 105 RC shkuma elastike me struktur t mbyllur

  Rrshira AkrileSIKA Injection 29 New material fleksibil vetm me dy komponenteSIKA Injection 304 material fryrs shpejtlidhsSIKA Injection 305 material fleksibil

  Rrshira epoksideSikadur-52 Injection rrshir epokside me viskozitet t ult pr mbylljen e

  plasaritjeve me fortsi t lartSikaInjection-451 material i ngurt, rrshir epokside me viskozitet t ult

  pr mbylljen e plasaritjeve me fortsi t lartSika Injection-490 n baz t epoksidit, pr mbyllje elastike dhe

  siprfaqsore t plasaritjeve

  Suspenzime t imentosSIKA InjectoCEM 190 material i ngurt, ekonomik, suspenzim n baz t

  grimcave ultra fine t imentos pr fortsi t lart tmbylljes s plasaritjeve

  Sik

  a S

  iste

  mi

  i in

  jek

  tim

  it t

  b

  eto

  nit

 • Pla

  sa

  rtij

  e

  Nyje

  t

  ek

  sp

  an

  du

  es

  e

  Fu

  nd

  irm

  iv

  rim

  av

  e

  dh

  eth

  ell

  s

  ira

  ve

  Inje

  kti

  mi

  dh

  eu

  t

  Inje

  kti

  miv

  razh

  d

  t

  i b

  eto

  nit

  Injk

  eti

  mirr

  jets

  or

  ne

  sip

  rf

  aq

  n

  pre

  j tu

  lla

  va

  Sis

  tem

  et

  e

  sa

  nim

  it

  tm

  em

  bra

  na

  ve

  Nyje

  t

  Ko

  ns

  tru

  kti

  ve

  Pla

  sa

  ritj

  et

  ng

  us

  hta

  Pla

  sa

  ritj

  e

  Pla

  sa

  rtij

  et

  gj

  ra

  mb

  i0,5

  mm

  Zb

  razt

  si

  P

  rfo

  orc

  imi

  Gu

  rit

  na

  tyra

  l

  P

  rfo

  rcim

  i

  Sip

  rf

  aq

  ev

  e

  ng

  atu

  lla

  Sika Sistemi i injektimit t betonit

 • Innovation &

  Consistency |s i n c e

  1 9 1 0

  57

  Llojet e masave injketuese, pompa injektuese dhe perziersit

  terur e lagtterur e lagt

  Sika Injection-201 CF

  Sikadur-52 InjectionSika Injection-451

  Sika InjectoCem-190

  Sika Injection-201 CF

  Sikadur-52 InjectionSika Injection-451

  Sika InjectoCem-190

  Sikadur-52 InjectionSika Injection-451Sika InjectoCem-190

  Sikadur-52 InjectionSika Injection-451Sika InjectoCem-190

  pa presi