Animals cm

Download Animals cm

Post on 25-Jun-2015

1.218 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

<ul><li> 1. LA BALENA <ul><li>Com s? </li></ul><ul><li>T la cua horitzontal per pujar a la superfcie per respirar, encara que poden aguantar fins una hora sota l'aigua. Sn molt grans, sn els animals ms grossos que mai hagin viscut sobre la terra, les balenes blaves poden arribar a fer 33 metres de llarg. Les balenes tenen una boca molt grossa, tenen entre 400 i 800 dents. </li></ul></li></ul> <p> 2. </p> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>Menja plncton i </li></ul> <ul><li>petits crustacis. </li></ul> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>s un animal mamfer. </li></ul> <ul><li>La gestaci dura uns </li></ul> <ul><li>12 mesos i salimenta </li></ul> <ul><li>amb la llet de la mare. </li></ul> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>Viuen a la mar Mediterrnia i </li></ul> <ul><li>a loce Atlntic.</li></ul> <p>Dalmaci Clofent 3r 3. EL DOF </p> <ul><li>Com s? </li></ul> <ul><li>Els dofins sn molt juganers. Mesuren d 1,5 a 2,5 metres de llarg i tenen un musell prim i llargarut. s un animal sociable, intelligent i juganer. La mandbula t de 80 a 100 dents petites i esmolades de pocs millmetres. Els ulls, envoltats per una ratlla fosca, tenen la nineta en forma de cor. Els dofins per comunicar-se entre ells fan servir un so agut i caracterstic. Tenen respiraci pulmonar. </li></ul> <p> 4. </p> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>Peixos, calamars, gambes, crancs i pops. </li></ul> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>Els dofins sn mamfers, neixen de la panxa de la mare. Quan neixen sn iguals que la mare, per ms petits. Les cries de dofins neixen desprs de dotze mesos de gestaci. Neixen a lestiu. Mesuren 1 metre de longitud i pesen entre 10 i 15 quilos. Prenen llet </li></ul> <ul><li>de la mare durant 18 mesos. </li></ul> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>Viu en grup de varies mides </li></ul> <ul><li>en mars daiges clides, </li></ul> <ul><li>molt corrents a la Mediterrnia. </li></ul> <p>Cludia Puig 3r 5. LELEFANT </p> <ul><li>Com s? </li></ul> <ul><li>Lelefant t 4 potes que el fan anar molt rpid; dues orelles molt grans que li serveixen de ventall quan fa calor, un nas en forma de trompa que la fa servir com una m per agafar fulles i llanar troncs, per acaronar els petits, per jugar amb altres elefants quan sn joves, per beure aigua i dutxar-se, per olorar si sacosta alg; tamb tenen dos ullals que li van molt b per arrencar lescoradels arbres, per fer forats i per defensar-se.</li></ul> <p> 6. </p> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>Els elefants grans mengen herba, fruita, fulles, escora dels arbres i tamb arrels. Els petitss'alimenten dellet de la mare. Per buscar el menjar caminenper la selva i la sabana tot el dia.</li></ul> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>Lelefant s mamfer, neix de la panxa de la mare. Quan s el temps daparellar-se, lelefant mascle sapropa al ramat i saparella amb una femella. Un elefant petit creixer dins de la panxa i al cap de 2 anys naixer. Al poc temps de nixer ja sap caminar, el ramat es desplaa a poc a poc perqu no es cansi. </li></ul> <p> 7. </p> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>Els ele fants viuen a la selva dsia i a la sabana d'frica. Lelefant afric s ms gran que lasitic. T les orelles grosses, els ullals molt grans i lesquena enfonsada. Lelefant asitic t les orelles ms petites i lesquena arrodonida;la femella asitica no t ullals. </li></ul> <p>Teresa Oliva 3r 8. EL MUSSOL </p> <ul><li>Com s? </li></ul> <ul><li>El mussol s una au rapinyaire nocturna. Els mussols tenen ales amples, cossos lleugers i plomes excepcionalment suaus. Aquestes caracterstiques els permeten tenir un vol molt silencis.</li></ul> <ul><li>Els grans ulls dels mussols estan dirigits cap endavant, aix que han de girar tot el cap per mirar cap als costats. Aquest moviment es veu facilitat grcies a un coll relativament llarg i flexible. </li></ul> <ul><li>Pes: El mascle 2000-2700g. i la femella 2500-3200g. </li></ul> <ul><li>Donat que els mussols capturen, habitualment, les seves preses a la nit, la seva oda s especialment important. Les seves orelles estan alades sorgides del cap. </li></ul> <p> 9. </p> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>Mamfers i aus de mida mitjana, petits rosegadors, insectes grans i cucs.</li></ul> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>s ovpar. La femella pon 3-5 ous de color blanc, que incuba durant quatre setmanes. Les cries sn capaces de volar al cap de 5 setmanes. Alguns anys cria dues vegades. </li></ul> <p> 10. </p> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>Generalment el podem trobar als </li></ul> <ul><li>paisatges mediterranis, prop </li></ul> <ul><li>de les oliveres i matolls. </li></ul> <ul><li>Tamb s freqent veurel de </li></ul> <ul><li>dia posant als pals i fils </li></ul> <ul><li>elctrics. Donada la seva </li></ul> <ul><li>variabilitat viuen a tot arreu, </li></ul> <ul><li>excepte les zones </li></ul> <ul><li>extremament fredes dels </li></ul> <ul><li>casquets polars i les </li></ul> <ul><li>extremament calentes dels </li></ul> <ul><li>deserts americans, africans i asitics. </li></ul> <p>Judith Sol 4t 11. L S POLAR </p> <ul><li>Com s? </li></ul> <ul><li>Ls polar pesa 700 kg. Als dits tenen com unes petites ventoses que fan que no rellisqui sobra el gel. Les potes de sn curtes amb unes urpes que estan adaptades per caminar sobre les condiciambiental de lazona rtica i completament recobertes de pl per tal de no relliscar per la neu. </li></ul> <ul><li>El pel s llarg i esps, es va esgrogueint a mesura que van creixent. </li></ul> <ul><li>A ms a ms, sota del seu pl shi troba una capa de 10 a 15 cm que acumula a mesura quemenja i lajuda a tenir energia i forces quan s difcil de trobar menjar.El seu pelatge dens el protegeix del fred. </li></ul> <p> 12. </p> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>Ls polar salimenta de tots els animals de lrtic excepte guineus i llops, s carnvor. </li></ul> <ul><li>Malgrat tot les seves preses sn les cries de foques i rens (que sn molt ms escassos que els primers) i arriben a menjar uns 30 kgde menjar al dia. Els cadells tan sols en mengen 1 kg diari. Els ssosno prenen aigua, ja que en el seu ambient s salada i cida, la treuen dels lquids de les seves preses. </li></ul> <p> 13. </p> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>s un animal mamfer. El perode de aparellament s entre abril i maig.Tenen una o dues cries durant l'hivern en un refugi excavat en el gel. Les cries neixen a l'octubre. </li></ul> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>Viu prop del pol nord, a lrtic. </li></ul> <p>Lua Reus 3r 14. EL CRVOL </p> <ul><li>Com s? </li></ul> <ul><li>Tenen potes primes, pelles amb dos dits, llargs colls i tenen pl llis o tord. </li></ul> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>Mengen plantes, per tant, sn herbvors. </li></ul> <p> 15. </p> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>Sn mamfers. El perode de gestaci de les femelles varia dels 160 dies als 10 mesos segons lespcie i donen llum a 1 o 2 cries a lany (cervatells). </li></ul> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>Sels pot trobar a Europa, sia, a Amrica, al nord dfrica i a algunes zones rtiques. </li></ul> <p>Jordi de Haro 4t 16. EL POP </p> <ul><li>Com s? </li></ul> <ul><li>s un invertebrat. Els pops es caraterizen per tenir vuit braos. Els pops no tenen esquelet intern i s per aix que sn molt tous. El bec de la boca, similar al bec dun lloro, s la seva part ms dura. Aquesta boca s flexible i els permet passar a travs descletxes molt estretes entre roques sutmarines, tenen una vida curta de sis mesos a cinc anys segons lespcie. Tenen tres cors i com tots els molluscs, tenen brnquies. </li></ul> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>s un animal nocturn, per tant, salimenta bsicament de nit. s un animal carnvor, menja crancs, peixos, etc. </li></ul> <p> 17. </p> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>Els mascles moren uns quants mesos desprs d'aparellar-se.Un cop fertilitzats, pot arribar a pondre fins a 200.000 ous. Desprs de la posta es preocupa dels ous protegint-los dels depredadors i crea petits corrents d'aigua al seu voltant per oxigenar- los. Les larves del pop no surten fins al cap d'un mes i en tot aquest temps la femella no menja i finalment mor. s ovpar. </li></ul> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>El pop s un animal mar perqu </li></ul> <ul><li>viu a laigua salada; en els mars i </li></ul> <ul><li>els oceans. Normalment el trobem </li></ul> <ul><li>al fons del mar o en esculls corallins. </li></ul> <p>Ellie Prez 3r 18. EL CARGOL </p> <ul><li>Com s? </li></ul> <ul><li>s un animal invertebrat, amb closca espiral. Pertany al grup dels molluscs. Els cargols tenen: cap, peu, closca, tentacles i boca. </li></ul> <ul><li>Qu menja? </li></ul> <ul><li>Menja verdures i hortalisses, </li></ul> <ul><li>s herbvor.</li></ul> <ul><li>Com es reprodueix? </li></ul> <ul><li>Sn hermafrodites, produeixen </li></ul> <ul><li>espermatozoides i vuls.</li></ul> <ul><li>On viu? </li></ul> <ul><li>Viu al bosc en zones humides, </li></ul> <ul><li>en podem trobar al camp i a lhort.</li></ul> <p>scar Puig 4t</p>